składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
- 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika
- 1 słoiczek hummusu ( użyłam oliwkowego Primaviki )
- olej do smażenia
- 3 łyżki śmietany
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wymieszać składniki ciasta
na gładką masę i na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni usmażyć cienkie naleśniki. Naleśniki posmarować
cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do
zapiekania. Trzy łyżki humusu wymieszać ze śmietaną i posmarować po
wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki
podawać z humusem jako sosem.
Smacznego!
prezentują się pysznie, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń