25 lip 2015

Deser witaminowych łasuchów! naturalne pysznośći z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców

Ten soczyście owocowy deser przekładany puffingowanymi, chrupiącymi bio bananami to prawdziwy rarytas witaminowy :) To coś naprawdę  pysznego, coś słodkiego, coś zdrowego, coś naturalnego, coś błyskawicznego i na dodatek bez sztucznych dodatków i bez zbędnego cukru!  Deser jest syty, gęsty i doskonale sprawdza się nie tylko w roli słodkiej przekąski :) z powodzeniem może stać sie jednym z pięciu zalecanych posiłków podczas dnia. Jest smaczny, orzeźwiający i piękne się prezentuje, więc robi wrażenie na małych i dużych, na domownikach i gościach ;) bardzo pysznym dodatkiem, na który warto zwrócić szczególną uwagę sa puffingowane banany - to one nadają deserowi wyjątkowści i genialnie słodkiego, super bananowego, intensywnego smaku. bardzo fajnie przełamują konsystencję swoją chrupkością :) warto także dodać, że puffingowane owoce są wyjątkowe pod wieloma względami i dużo lepsze od owoców suszomych tradycyjną metodą konwekcyjną. Owoce puffingowane podczas puffingu - czyli suszenia nowoczesną metodą próżniową zachodzącą w krótkim czasie i temperaturze poniżej 40 stopni - nie tracą swoich naturalnych witamin! są równie wartościowe jak świeże owoce a do tego nie kurczą się jak tradycyjny susz, są chrupiące, kruche i duże, bo zachowują swoją objętość ;) no naprawdę bardzo fajny ten puffing! a puffingowane owoce jeszcze lepsze ;) one sa nie tylko genialne jako dodatek do deserów - to przede wszystkim mega przekąska! spróbujcie i mojego deseru i puffingowanych owoców  ;) 


Składniki na 3 porcje
·                     3 banany
·                     3 kiwi
·                     2 nektaryny

·                     Opakowanie puffingowanych BIO bananów Puffins
·                     200 g naturalnego serka homogenizowanego lub gęstego jogurtu naturalnego
·                     Łyżka miodu (opcjonalnie)
 Przygotowanie
Nektaryny umyć, usunąć pestki i pokroić na części. Banany obrać ze skórek, pokroić na części i 2 z nich zblendować razem z nektarynami na aksamitny krem. Kiwi obrać ze skórek, pokroić na części i także zblendować razem z pozostałym bananem. Serek dokładnie wymieszać z miodem - miód jest dodatkiem dla osób lubiących bardzo słodkie desery, więc dodajemy go opcjonalnie. Do ozdobnych pucharków, słoiczków lub szklanek delikatnie nakładać kolejno warstwy: mus z banana i nektaryny, serek, na serek ułożyć puffingowane banany, następnie położyć warstwę musu z kiwi i banana, serek, puffingowane banany, mus bananowo-nektarynowy i na wierzch kilka puffingowanych bananów dla ozdoby.


Porada: Musy można delikatnie wlewać bezpośrednio z naczynia, serek nakładamy łyżką. Opcjonalnie zamiast  serka można użyć smakowy wg swoich własnych upodobań np. biszkoptowy, waniliowy czy straciatella.

Gotowe! Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz