Składniki
na 4 porcje:
brokułpuszka zielonego groszku
puszka fasoli czerwonej
opakowanie uszek z mięsem Jawo
serowa pierzynka:
5 łyżek majonezu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj uszka z mięsem zgodnie z instrukcją podaną
na opakowaniu – czas gotowania 12 minut. Ugotuj
brokuł podzielony na różyczki, następnie zostaw go na 10 minut w zimnej wodzie
z lodem. Po wyciągnięciu z wody podziel na małe cząstki. Przygotowuj pierzynkę:
ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami, dodaj majonez i tarty czosnek, dopraw
solą i pieprzem, a później dokładnie wymieszaj. Ułóż podzielony na cząstki
brokuł na ugotowanych uszkach z mięsem, dodaj fasolę, groszek i przykryj całość
serową masą. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
Wskazówka:
W
wersji bezmięsnej uszka z mięsem można zastąpić uszkami z pieczarkami. Zamiast
serowej pierzynki możesz posypać całość tartą mozzarellą do pizzy, zapiekanek i
sałatek.
Gotowe
danie dobrze komponuje się z zieloną sałatą z lekkim dressingiem. Gotowe!
Wszystkiego Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz