Moje jajo sadzone w papryce jest raczej inspiracją na sposób podania,
bo usadzić jajo to chyba każdy potrafi ;) to nie tylko propozycja na
śniadanie - takie jaja można serwować na przystawkę. Dodatki do tej
uroczej potrawy też są bardzo dowolne i w zasadzie nie ma tu żadnych
ograniczeń - sadzisz jajo i dodajesz co lubisz :) Prezentowane tutaj
jaja przygotowałam akurat w wersji dietetycznej. Nie ma tu żółtek, są
same białka, chudziutka szynka, szczypiorek, zioła i roszponka :)
usadziłam je na teflonie bez tłuszczu. Można oczywiście wszystko
przygotować tradycyjne - na bogato i tłusto z żółtkami i na masełku :)
mała
wskazówka: szynkę najpierw trzeba podsmażyć ( na tłuszczu lub bez - na
teflonie ) potem tylko posypuje się nią jajka podczas sadzenia. jeżeli
szynkę położymy na jajka bez wstępnego podsmażenia będzie po prostu
"surowa" i niewystarczająco ciepła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz