niezła pogoda nam się zrobiła c'nie? :) jest mega kozacko :D coś czuje, że sezon grillowania wystartuje teraz z taką parą, że łooo ho ho :D ma zatem fajową propozycję grillową na prosty i wypaśny KEBAB MASSALAM - który bankowo przełamie monotonię grillową i pozwoli wyjść z zaklętego grillowego kręgu karkówkowo-kiełbasianego a dodatkowo, będzie smakował tak że wszystkim koparki poopadają z wrażenia ;) :D
P.S. przepraszam Was za ten luz w wypowiedziach, ale to słońce tak na mnie działa, że wyłazi ze mnie moje prawdziwe uhahane i rozcieszone crazy "JA" i żesz no żesz w żaden sposób powstrzymać tego nie mo gę :D :D
dobra koniec bablania - PATYKI W DŁOŃ I GRILLLLLUJEMY KEBABAAA !!! :D ;)
- 1 kg mielonej wołowiny
- 200 g bułki tartej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- 2 łyżki roztopionego masła
- 1 łyżka Sunquicka Pomarańcza
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka szafranu w proszku
- 2 zielone chilii
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki świeżego imbiru
Sposób przygotowania: Cebulę, chilli, czosnek i imbir
pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki prócz masła wymieszać dokładnie w
dużej misce i odstawić na około 30 minut tak, by ich aromaty się przeniknęły. Z
powstałej masy uformować kiełbaski i naprzemiennie z dowolnymi warzywami
(cebula, papryka, cukinia, bakłażan itp.) nadziewać je na patyczki. Jak ktoś lubi cudować tak jak ja, to można dla urozmaicenia dodatkowo nadziewać kawałki mięsa z kurczaka, ale raczej nie z piersi - bo są suche, tylko np z uda :) Całość
posmarować masłem i zapiekać na grillu lub w piekarniku. Gotowe! Orientalny
aromat przypraw uzupełniony nutką pomarańczy robi robotę! :) sprawia, że szaszłyki smakują
wprost niesamowicie. Smacznego!
indexfood
Jadłabym :) !
OdpowiedzUsuń:D :D :D moje ulubione określenie :D :D :D czasami stosuję również stopniowanie : żarłabym ... albo nawet inne jeszcze bardziej dosadne i dużo mniej przyzwoite :D :D :D
UsuńAhahahaha żarłabym <3 Zapamiętam :D Domyślam się o jakie bardziej dosadne określenie chodzi hahahha :D
UsuńKiedy będzie nowy wpis ?
Tak tu wchodzę i wchodzę i nic :D
Paulinaaaaaaaaa !!! :D aleś mi tu po rajtach pojechała teraz :D juz się biorę za dodanie przepisu,bo w rzeczy samej siara i wstyd tyle czasu nic nie wstawić :D Ty za to czadu dajesz na maxa maxów i wszystko cudowne masz takie że łeb urywa na swoim blogu :) cmoook miszczyni ;) już sie biere za robote ;D
UsuńMoja Droga - przywołuję Cię do porządku po raz kolejny :P Gdzie jest obiecany wpis ja się pytam ?! :D
UsuńJak miło <3 Ale tymi miłymi słowami mnie nie udobruchasz :D Zmykaj do kuchni i działaj, nie mogę się doczekać już ! :* <3
oj a do tego marzy mi się jeszcze moja pikantna pasta paprykowa :) harissa
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
łooooo Harissa musi być mistrz! uwielbiam wszeklkie kombinacje paprykowe i już teraz wiem, że na 100 % będe robiła Harisskę z Twojego przepisu :)
Usuń