Potrzebne składniki:
·
2 szklanki mleka
·
1 szklanka kaszy jaglanej
·
1 szklanka mieszanych bakalii, orzechy, rodzynki, morele
·
0,5 szklanki wiórków kokosowych
·
2-3 łyżki miodu
·
0,5 łyżeczki kurkumy
·
1 słoiczek Jesiennej Śliwki Primavika
Opłukaną na sitku kaszę jaglaną wsypać do garnka i chwilkę prażyć. Do kaszy dodać wiórki kokosowe, kurkumę, mleko, bakalie i całość gotować często mieszając na małym ogniu, do momentu w którym aż kasza zrobi się miękka. Jeżeli przygotowana kasza jest mało słodka można dodać trochę miodu. Ugotowaną kaszę przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i
wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek ( najlepiej obracając do góry dnem, zachowamy wtedy ładny kształt deseru ) Deser Jesienna śliwka Primavika podgrzać w rondelku
i polać nim babeczki tuż przed podaniem. Gotowe! Smacznego! :)
WYŚMIENITY DESER!
OdpowiedzUsuńTakie rzeczy to ja mogę jeść codziennie, kasza jaglana teraz króluje w kuchni :D
OdpowiedzUsuń